Zwangerschapsshoot met water

Als fotograaf krijg ik altijd de kans om de meest bijzondere momenten vast te leggen, maar er is iets magisch aan zwangerschapsshoots. Het is een tijd van verwachting en liefde (oké, en onzekerheid) en ik voel me vereerd om deel uit te maken van dit intieme avontuur. Onlangs heb ik een waanzinnige zwangerschapsshoot met water in de natuur mogen doen, en het was supergezellig, en oh, zo mooi.

De locatie: De Galderse Meren, Breda

We kozen een te gekke locatie: een afgelegen meer in Breda, omgeven door weelderig groen en het zachte geluid van kabbelend water. Niet omdat het water uit zichzelf bewoog, maar omdat er een hoop zwemmers aan het trainen waren. Gelukkig zien we ze niet op de foto, daar heb ik namelijk netjes omheen kunnen werken.

Water voegt een extra dimensie toe aan de shoot. Terwijl de ondergaande zon een warme gloed over de omgeving verspreidde, krijgt het water een soort serene indruk. Een pastelkleurige aquarelschilderij. Een mooie voor galgje ;).

Tijdens de shoot

Deze aanstaande moeder had meerdere setjes kleding meegenomen. Perfect voor de verschillende settings die we hadden. Ik geef meestal de tip om losse en wijde kleding te dragen. Of lingerie met een jeans, of een pak. Het klinkt tegenstrijdig, maar juist doordat je geen strakke kleding draagt om je buik de accentueren, krijg je een hele elegante look. Sophisticated.

De toekomstige vader hebben we enkele momenten ingezet zodat ze samen op de foto stonden. Maar heel eerlijk: niet alle mannen houden van shooten. En dat is ok. Je hoeft er als man dus ook niet constant op te staan. Zo hebben we namelijk ook een paar toffe editorial beelden kunnen maken met Anouk en haar buik alleen, zonder haar Arnoud.

Ik heb de zwangerschapsshoot afgewisseld met opdrachtjes en wat meer geposeerde momenten. De opdrachten waren vooral van toepassing wanneer ze samen op beeld kwamen. De meer geposeerde opdrachten heb ik ingezet wanneer Anouk alleen voor de camera stond. Een mooie balans, want zo is er verhaal van het geheel, en toch ook een paar goede foto’s die zomaar thuis aan de muur kunnen hangen.

Naarmate de shoot vorderde, werden de kleuren zachter en de lucht donkerder. We waren vrij op tijd begonnen in het golden hour. Ik spreek vaker wat eerder af, want de zon gaat stiekem sneller onder achter de hoge bomen.

Iets voor jou?

Deze zwangerschapsshoot met water in de natuur was echt een cadeautje. Alles kwam perfect mooi samen. Als fotograaf ben ik superblij om geboekt te worden voor dit soort momenten. Ben jij zwanger? Wellicht is een combi-pakket ook iets voor jou. Anouk heeft dit pakket geboekt om haar zwangerschap én de newborn vast te kunnen leggen. Veel voordeliger dan twee losse shoots.

Check deze pagina voor meer info.

Volg je mij al op Instagram?