Pia en Hans met Trouwen in het bos

Wil je jouw trouwdag een magische touch geven? Dan is trouwen in het bos misschien wel iets voor jou! Met de betoverende natuur als decor en de frisse geur van de bomen om je heen, zal jouw bruiloft een sprookjesachtige ervaring worden. Pia en Hans werkten samen met de organisatie Trouwen in het Bos en zij hebben een heleboel ‘vaste’ boslocaties waar zij vaker bruiloften opstellen. Handig! Voordat je jezelf onderdompelt in deze idyllische setting, zijn hier drie fijne tips om ervoor te zorgen dat jouw bosbruiloft een onvergetelijk avontuur wordt.

  1. Kies de juiste locatie: Ga op zoek naar het perfecte stukje bos dat jouw liefde voor de natuur weerspiegelt. Denk aan een plek met majestueuze bomen, een romantische vijver of een schilderachtig open plekje. Vergeet niet om de toegankelijkheid voor gasten in overweging te nemen. Het zou jammer zijn als je tante Agnes vast komt te zitten in een doolhof van takken en bladeren. Een pittoreske locatie met een goede balans tussen natuurlijke schoonheid en gastvrijheid is de sleutel tot een geslaagde bosbruiloft.
  2. Verlichting voor sfeer: Het juiste licht kan de magie van het bos echt tot leven brengen. Overweeg het gebruik van sfeervolle lantaarns, twinkelende lichtslingers of zelfs fonkelende vuurkorven (in overleg met bosbeheer). Denk ook aan praktische verlichting om paden en belangrijke gebieden te markeren, zodat iedereen veilig kan ronddwalen in het donker.
  3. Natuurlijke elementen: Breng de mooie elementen van de natuur naar je trouwdag door te spelen met natuurlijke materialen. Denk aan kleurrijke (bruids)boeketten, linnen en katoen als onderdeel van de tafeldecoratie en houten details in je trouwarchitectuur. Een eenvoudige tip is om natuurlijke materialen te gebruiken voor je uitnodigingen en programma’s, zoals gerecycled of handgeschept papier.

Lijkt jou dat wat? Duik in de romantiek van het bos en creëer een bruiloft die je gasten nog lang zullen herinneren. Met de juiste locatie, sfeerverlichting en natuurlijke details zal jouw trouwdag een sprookje worden waarin je samen met je partner de hoofdrol speelt.

En lijkt het je allemaal wat too much om zelf te regelen. Dan is een weddingplanner of trouworganisatie (zoals Trouwen in het bos) misschien wel een goed idee. Een voorbeeld van hoe je het kan vormgeven vind je hieronder met de bruiloft van Pia en Hans, die overigens eerst op maandag trouwden in het stadhuis van Leiden. Omdat hun trouw-avontuur die dag al begon, ben ik daarmee deze gallery gestart.

Leveranciers:
Bloemen: Ilse van Es Bloemenatelier
Jurk: Taft en Tule
Muzikant: Pierre et les Optimistes
Stylist/planning: Trouwen in het bos
Visagie/Haar: Esther van ‘T Zelfde
Pak: L’atelier
Eten: De keuken van Denise

Meer inspiratie nodig? Check dan mijn portfolio.

En volg je mij al op Instagram? Daar post ik regelmatig mijn nieuwste werk.