Mijn nabewerking before/after

Een foto maken is niet alleen maar op een knopje drukken. Het is goed kunnen observeren, het licht lezen, op het juiste moment die knop indrukken, de juiste selectie maken en uiteindelijk de nabewerking.

Het nabewerkingsproces vind ik zo onwijs leuk. Het heeft iets magisch, wanneer ik de foto kan omtoveren tot het eindresultaat. Wanneer ik mijn eigen sausje van kleuren en contrast toepas, is het alsof ik digitaal kan schilderen.

Elke fotograaf heeft een eigen nabewerking. Daarmee kan een fotograaf zijn smaak laten zien. Zo zijn er fotografen die liever ‘light en airy’ foto’s maken, of juist ‘moody’ met aardetinten. En natuurlijk zijn er nog talloze varianten.

Iets wat een fotograaf daarom nooit doet (of zou moeten doen), is het leveren van RAW-bestanden. Dan lever je een rauwe foto, zonder nabewerking. In mijn ogen is de foto dan nog lang niet af. Zoals ik al zei: de magie begint in het nabwerkingsproces.

Om je een kijkje te geven in mijn keuken van kleuren en contrast, laat ik je hieronder mijn nabewerkingen zien met een before en after foto.

Bruidsfotograaf breda, trouwen in breda, trouwfotograaf noord-brabant, nabewerking fotografie, before en after preset, wedding photographer
Bruidsfotograaf breda, trouwen in breda, trouwfotograaf noord-brabant, nabewerking fotografie, before en after preset, wedding photographer
Bruidsfotograaf breda, trouwen in breda, trouwfotograaf noord-brabant, nabewerking fotografie, before en after preset, wedding photographer
Bruidsfotograaf breda, trouwen in breda, trouwfotograaf noord-brabant, nabewerking fotografie, before en after preset, wedding photographer
Bruidsfotograaf breda, trouwen in breda, trouwfotograaf noord-brabant, nabewerking fotografie, before en after preset, wedding photographer

Wat vind jij ervan?

Mocht je dit gelezen hebben als fotograaf, dan ben je misschien wel geïnteresseerd in mijn presets. Ik heb een kleuren -en een zwartwit preset te koop in mijn shop. Check it out!