Mijn missie als fotograaf

Mijn missie heb ik ook op mijn ‘about’ pagina beschreven. Dat begint zo:

“Wanneer ik op bezoek ben bij iemand, kijk ik altijd naar de foto’s op de kastjes of aan de muur. Dat deed ik al bij mijn ouders thuis met mijn eigen jeugdfoto’s. Ik vind het heerlijk om te zien hoe mijn ouders er vroeger uitzagen. En ook heel grappig om mezelf als kleintje terug te zien. Ik kan me vaak niks herinneringen van die momenten. Maar mijn ouders weten altijd het verhaal achter de foto. Dan komen die leuke anekdotes en mooie verhalen. Dat vind ik echt genieten.”

missie van de fotograaf, herinneringen vastleggen, lifestyle fotograaf breda, gezinsfotograaf breda, trouwen in breda, bruidsfotograaf noord-brabant, trouwen in belgië, destination wedding, elopement photographer, kinderfoto's, kindfotografie breda

Doe jij dat ook graag? Oude foto’s terugbladeren/scrollen? Ik kan mezelf echt verliezen in nostalgie. Gewoon om te zien hoe retehard mijn kinderen groeien. Of hoe knap ik een jaar geleden was, hahaha. Nee maar serieus hé. Foto’s zijn toch één en al magie? Je gaat echt even terug in de tijd en weet een herinnering op te halen. Je voelt dat gevoel van toen en je ligt in een scheur van het lachen, of je wordt misschien lekker melodramatisch. Dat doen foto’s.

missie van de fotograaf, herinneringen vastleggen, lifestyle fotograaf breda, gezinsfotograaf breda, trouwen in breda, bruidsfotograaf noord-brabant, trouwen in belgië, destination wedding, elopement photographer, kinderfoto's, kindfotografie breda

En weet je wat ik gewoon niet uit kan zetten?

De gedachte over hoe eindig dit leven is. Dat klinkt heel heftig, maar dat valt wel mee hoor. Ik zie het meer positief: hoe hard ik juist wil genieten van dit moment. En ook met een beetje angst, omdat ik bang ben dat ik dingen vergeet. Dat de dagen te snel voorbij gaan. En dat er een moment komt dat ik afscheid moet nemen van een dierbare.

Ik zeg wel eens dat een foto met de tijd meer waard wordt. En dat geloof ik heilig. Want als jij die selfie van gister erbij pakt en vergelijkt met de foto waarop jij op je eerste kinderfiets zit: wat is jou dan meer waard?

Mijn missie is dan ook niet zomaar herinneringen vastleggen. Mijn missie is herinneringen vastleggen, om opnieuw te kunnen beleven. Diep in je hart. Met alles erop en eraan. Alle gevoelens en alle gedachten.

Wil je meer over mij weten? Lees dan mijn about pagina.