8 februari 2021

Hoe kies je je outfit?

Heb je een fotoshoot en vind jij het moeilijk om je outfit uit te zoeken? Dan kan dat een hoop frustratie met zich meebrengen.

Ik weet er alles van. Ook ik boek wel eens een fotoshoot bij een fotograaf, om bijvoorbeeld mijn gezin (myself included) vast te leggen. Een outfit kiezen is bij elke fotograaf anders. Want elke fotograaf heeft een andere edit. De één houdt niet zo van blauw, dus vermijdt liever jeans. De ander houdt niet zo van rood en kiest liever koelere tinten.

Het hangt er dus vanaf met welke fotograaf je op pad gaat, welke outfit je kiest. Tenminste, dat doe ik als klant.

Uiteindelijk ben ik ook iemand die graag een outfit kiest voor een fotoshoot waar ik ook gewoon comfortabel in ben en het idee heb dat ík dat ook echt ben.

Dus, tip 1:

Kies een outfit waarbij je helemaal jezelf kan zijn. Dat het lekker voelt, dat je je mooi voelt, zoals jij bent.

Als je met mij meegaat als fotograaf, krijg je een complete guide over outfits, kleuren en poseren. Zo ben je absoluut goed voorbereid.

Overigens heb ik ook 5 gratis tips die je kan downloaden in mijn shop.

portret fotograaf, artistiek portret, portretfotografie, outfit fotoshoot, lifestyle photography, gezinsfotograaf, trouwfotograaf nederland, breda

Tip 2

Kies een oufit met structuur in de stof. Denk aan linnen of breisels. Linnen is wat groffer van structuur voor het oog. En breisels geven wat meer diepte. Dus je kan gewoon een ‘saaie’ kleur kiezen. De structuur van de stof zorgt voor een speels effect.

portret fotograaf, artistiek portret, portretfotografie, outfit fotoshoot, lifestyle photography, gezinsfotograaf, trouwfotograaf nederland, breda

Tip 3

Kies niet voor felle kleuren, maar ga voor naturel -of aardetinten. Elke fotograaf heeft zijn/haar eigen kleurenpallet voor het nabewerken. Die heb ik ook. Daarom krijg je ook een complete fotoshoot guide wanneer je een shoot boekt. Hierin geef ik tips en laat ik kleurenpalletten zien, waar je eventueel gebruik van kunt maken. Overigens kunnen felle kleuren ook je huid verkleuren wanneer er licht weerkaatst. En we willen juist dat je er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Shoot boeken?

Stuur me dan een mailtje naar hello@malouvonbaumhauer.com, of een berichtje via mijn contactpagina. Dan maken we er iets supertofs van!