3 tips voor de startende fotograaf

Ben jij een startende fotograaf? Of ben je al gestart en ben je nog steeds opzoek naar tips?

Met al meer dan 15 jaar ervaring als fotograaf in verschillende sectoren weet ik maar al te goed hoe het is om als autodidact te starten met een bedrijf.

familiefotograaf breda, lifestyle fotograaf breda, familie videograaf, lifestyle videograaf, keepsakefilm, lifestyle photographer, lifestyle fotograaf brabant

Ik heb daarom 3 praktische tips voor jou als zoekende fotograaf:

  1. Begin met jouw ‘why’. Waarom wil je dit werk doen? Waarom is fotografie jouw droombaan? Schrijf dit uit.
    Elke startende businessowner (en dus fotograaf) zou hiermee moeten beginnen. Weet waar je het voor doet en wat jouw drive is.
  2. Maak meters! Fotografie is vooral een praktisch beroep. Ga dus vooral veel oefenen en doen.
    Al is het je huiskat, een neefje, je buurvrouw of kind. Hou je camera altijd bij de hand en maak veel plaatjes. En kijk dan ook kritisch naar je eigen werk. En zorg ervoor dat jouw werk overeenkomt met jouw ‘why’.
  3. Vraag om hulp. Oftewel: zoek een fotograaf waar jij je prettig bij voelt en boek daar mentorsessies.
    Er zijn veel fotografen op de markt en allemaal met een berg ervaring. Die fotografen zijn niet voor niet zover gekomen: ook zij hebben om hulp gevraagd. Sterker nog: de allerbeste fotografen doen dat nog steeds! Sparren, kritisch kijken en willen blijven groeien. Heel belangrijk!

Lijkt jou een mentorsessie wel wat? Die geef ik ook! Je kan je via mijn contactformulier vrijblijvend informatie opvragen en mentorsessies boeken.

Je leest meer over mijn eigen opstart als fotograaf in mijn blog ‘Hoe ik begon als fotograaf’.